2025 Dodge Charger: новий електричний маслкар від Dodge

Dodge Charger

Анонсовано новий електричний маслкар від Dodge, який також може вийти у версії з двигуном внутрішнього згоряння.

Останній Dodge Charger з Hemi V8 з’явився минулого року і вже на підході модель наступного покоління, яка була представлена ще в 2022 році з концептом Charger Daytona SRT EV.

Dodge Charger
Dodge Charger

Виробником підтверджено, що модель матиме надзвичайно потужну 800-вольтову електричну версію під назвою Banshee та буде повнопривідною із понад 800 кінськими силами. Після дебюту в серпні 2022 року компанія Dodge оголосила про дев’ять потенційних варіантів трансмісії для серійної моделі, включаючи три різні рівні для Banshee.

Dodge Charger
Dodge Charger
Dodge Charger

З цього приводу Dodge також згадав 400-вольтну «базову комплектацію» з потужністю 455 к.с. і безліч інших рівнів потужності, нижчих за Banshee, які досягають 670 к.с. Однак Dodge заявляє, що це потенційна потужність для електричних моделей. Отже, окрім трансмісії електромобіля з оздобленням Banshee, що конкурує з Hellcat, Dodge не підтверджує конкретних деталей.

Це також стосується можливих двигунів внутрішнього згоряння для наступного Charger, хоча спочатку Dodge заявляли, що зарядний пристрій наступного покоління буде працювати лише на електриці. Ходять чутки, що електромобілі будуть співіснувати з газовими двигунами, а саме з 3,0-літровим рядним шестициліндровим двигуном Hurricane з подвійним турбонаддувом, який зараз доступний для автомобілів Ram і Jeep. В компанії цього не коментують.

Усередині модель матиме широку панель приладів, подібну до поточного Charger, оснащену цифровими дисплеями для водія та інформаційно-розважальною системою з мінімалістичним дизайном.

Dodge Charger
Dodge Charger

Щодо назви – це буде безсумнівно Dodge Charger, але представлена на виставці модель EV може носити назву Daytona.

Новий Dodge Charger повинен дебютувати наприкінці цього року як модель 2025 року. Ціновий діапазон виробником не зазначався, але перший Charger стартував приблизно з 35 000 доларів у базовій комплектації з V6. Моделі з електричним зарядним пристроєм та топовий повнопривідний Banshee, ймовірно, стартуватимуть з вищого рівня.

Поділіться цією статтею
URL-адреса для спільного використання
Попередній пост

Швеція, Португалія, Люксембург: які країни ЄС використовують найбільше та найменше відновлюваної енергії?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Читайте далі